Dietetikus blog

Itt az iskola! Mit egyen a gyerek?
23
Aug

Mindjárt itt a szeptember így biztos néhányan már most aggódtok az iskolai étkezések miatt, és vannak, akiknek csak most ugrott be vagy majd csak jövőhét kedd este fog beugrani, hogy mit is vigyen magával az iskolába a gyerek.

A “160 grammos szénhidrát diéta”
24
Ápr

Egyre több nőnél diagnosztizálnak PCOS-t, azaz a policisztás ovárium szindrómát. Ennek a diagnózisakor kiegészítésként inzulin rezisztencia vizsgálatot is el szoktak végezni, így erre a társproblémára is egyre gyakrabban fényderül.

Ketogén diéta inzulinrezisztenciával?
16
Márc

Egyre divatosabb a ketogén diéta alkalmazása a legkülönfélébb problémák megoldására, így itt az ideje ezt a témát is alaposabban körbejárni, jelen esetben inzulin rezisztencia szempontból. De mindenekelőtt fontos kitérni arra, hogy mi a ketogén diéta.

Egészségtelen a margarin?
14
Jan

A margarinokkal kapcsolatban már régóta fel-fel bukkannak hírek a gyártásával és a káros hatásaival kapcsolatban, emiatt sokan nem is merik fogyasztani, kiiktatják az étrendjükből.

Amit az alkoholról tudni kell - ünnepi kisokos
20
Dec

Az évvégi ünnepi időszakban általában többféle és nagyobb mennyiségű alkohol fogy, mint a hétköznapok során, és talán ez még a szűk körű koccintások esetén is így alakul ebben az évben.

Őszi-téli csemegék: a csírák
13
Dec

A téli időszakban sokak számára nehézséget okoz, hogy milyen zöldségfélékkel egészítse ki a reggelijét vagy épp vacsoráját főleg, ha szeretne idényjellegűeket választani.

Amit a rostokról tudni kell
28
Okt

Hazánkban sajnos az egyik igen jellemző étrendi probléma az alacsony rostbevitel, ami közvetlenül és közvetve is sok betegség kialakulásában játszhat szerepet.

 

Mit érdemes tudni az ásványvizekről?
23
Aug

A Kárpát-medence területe alatt kiváló minőségű, szennyeződéstől mentes ásványvíz készletek találhatók, amelyek hazánk kedvező geológiai, hidrogeológiai adottságainak köszönhetően gyakorlatilag kimeríthetetlenek.

Tippek a folyadékfogyasztás színesítésére
20
Aug

Sokaknak okoz nehézséget a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. De mivel ez nagyon fontos, összegyűjtöttem pár ötletet, ami segítség lehet, hogy könnyebben menjen.

Folyadékfogyasztási kisokos
17
Aug

Bár az idei nyarunk nem a kánikulákról híres, de a megfelelő folyadékfogyasztásról sosem szabad megfeledkezni!
A jó hidratáltságnak fontos szerepe van például a vérnyomás szabályozásában, a salakanyagok kiválasztásában és eltávolításában, a testhő szabályozásában.

Milyen problémákkal fordulhatsz dietetikushoz?
06
Júl

A dietetika a nyugati orvostudományokhoz tartozik. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza, a legtöbb egészségügyi kezelés szerves részét képezi.

Mégis ki az a dietetikus? És mire jó?
25
Jún

Sokan foglalkoznak táplálkozási tanácsadással, hiszen mindenki eszik, tehát mindenki ért hozzá. Legalábbis elméletben. Viszont a dietetikus az egyetlen táplálkozástudománnyal foglalkozó szakma, amit jogilag elismernek, és mindig a legszigorúbban szabályoznak!